Ben jij een masterpsycholoog die bruist van de energie en wil jij bijdragen aan het verkleinen van de kans dat een patiënt opnieuw een delict pleegt? Wil jij bijdragen aan de balans tussen behandelen en beveiliging, zodat een patiënt op verantwoorde wijze kan terugkeren binnen onze samenleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Wat ga je doen?
Als assistent behandelcoördinator ondersteun je de behandelcoördinator. De behandelcoördinator is verantwoordelijk voor het behandeltraject van patiënten met een tbs-maatregel en geeft inhoudelijke aansturing aan het multidisciplinaire team. Om verantwoord stappen te zetten in het behandeltraject van tbs-patiënten, moet er gezocht worden naar een optimale balans tussen vrijheid en veiligheid. Hiervoor moet onder andere gezorgd worden voor een risico-inschatting en moet er risicomanagement worden vormgegeven bij het zetten van stappen naar meer vrijheid. Hierbij ondersteun je als assistent de behandelcoördinator op het gebied van het afnemen van risicotaxatie-instrumenten, het opstellen van verlofaanvragen, verlengingsadviezen en verlof evaluaties.
Overige werkzaamheden zijn zeer divers en kunnen onder andere het voorbereiden van behandelplanbesprekingen, deelnemen aan multidisciplinaire overleggen en het waarnemen van bepaalde taken van de behandelcoördinator omvatten. De grote verscheidenheid in werkzaamheden maakt het werk als assistent behandelcoördinator uniek. De combinatie van complexe psychopathologie, de delict dynamiek en de uitdaging die deze doelgroep, zowel in de omgang als in de behandeling dagelijks met zich meebrengt, zijn factoren die het werk interessant en uitdagend maken.
Je gaat deel uitmaken van een betrokken en enthousiast team van assistent behandelcoördinatoren. Daarbij ben je verbonden aan een multidisciplinair team binnen de behandelkliniek in Nijmegen. De behandelkliniek is onderdeel van de Pompestichting waar de zorg gericht is op patiënten met een tbs-maatregel. Zij krijgen behandeling gericht op het bewerken van de dynamische (veranderbare) risicofactoren en vergroten van de beschermende factoren, rekening houdend met hun individuele (on)mogelijkheden. Zo werken zij stapsgewijs toe naar een verantwoorde terugkeer naar de samenleving.
De Pompestichting is een particuliere stichting voor forensische psychiatrie en biedt hoog gespecialiseerde zorg aan mensen met psychiatrische problemen die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. De inspanningen van de Pompestichting zijn gericht op het veiliger maken van de samenleving en op het zo optimaal mogelijk terug laten keren van een patiënt in de maatschappij. Continue inschatting van de risico's op herhaling en delict preventie vormen in het gehele (behandel)proces een essentieel onderdeel.
Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform de Cao GGZ.
Neem voor meer informatie contact op met:
Moniek ten Thij, m.t.thij@pompestichting.nl, 06 50 19 13 71
Willem in ‘t Hout, W.in.t.Hout@propersona.nl, 06 50 08 36 04
We vertellen je graag meer!
Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties nemen we tegelijkertijd in behandeling. We hanteren voor deze vacature geen sluitingsdatum, maar gaan met je in gesprek zodra we een reactie van je ontvangen en we mogelijkheden tot samenwerken zien. Om zeker te weten of er op dit moment vacatureruimte is, raden we je aan contact te leggen.
Wij reageren altijd op je sollicitatie, maar het kan helaas voorkomen dat onze mail op je sollicitatie in je spambox terechtkomt.?
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst, maar delen in je netwerk wel