Wat ga je doen?
Verandertraject
Pro Persona is voortdurend in beweging. In het kader van IZA moet ook de GGZ sector een transformatie ondergaan. Dat heeft gevolgen voor de wijze waarop we met andere organisaties samenwerken maar heeft ook zijn weerslag op onze interne organisatie. Belangrijke doelstellingen voor de komende jaren zijn daarbij:
Pro Persona Services
Het doel van het onderdeel Pro Persona Services is om de ondersteunende processen (kosten)efficiënt en effectief in te richten, zodat het primaire (zorg)proces maximaal gefaciliteerd wordt en een bijdrage wordt geleverd aan het verbeteren van de (financiële) bedrijfsvoering van Pro Persona. Dit betekent dat de directie van Pro Persona Services integraal verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de dienstverlening en de bedrijfsvoering. Binnen Pro Persona Services zijn alle bedrijfsondersteunende processen ondergebracht waaronder financiën, HR, huisvesting en facilitaire zaken, ICT, inkoop, communicatie, opleidingen en research. Gezien de grote vastgoedopgave binnen Pro Persona is de vastgoedportefeuille belegd bij de programmadirecteur Vastgoed. Pro Persona Services bestaat uit 418 fte en bedraagt in totaal 55 mln. euro in omvang.
Uitgangspunten voor de inrichting zijn:
Het directieteam wordt aangestuurd door de raad van bestuur. Het directieteam stuurt zelf managers en een aantal stafmedewerkers/ondersteuners aan. De directieleden bepalen gezamenlijk op welke wijze zij de aansturing binnen de services vormgeven waarbij er wel een duidelijke portefeuilleverdeling is. Het feit dat het directieteam integraal verantwoordelijk is en collegiaal samenwerkt, betekent dat besluitvorming geschiedt op basis van overeenstemming tussen de directieleden. Dat geldt zowel voor de gemeenschappelijke aandachtsgebieden als voor de verdeling in primaire en secundaire aandachtsgebieden. Dat is noodzakelijk om een integraal en gezamenlijk perspectief te kunnen behouden op het geheel van het organisatieonderdeel en zijn omgeving. Onderlinge vervangbaarheid, een gemeenschappelijk inzicht en overzicht en de eenheid van leiding zijn daarmee gediend.
Voor deze vacante positie zoeken we een kandidaat met een profiel op het brede bedrijfsvoering terrein met affiniteit voor HR en een sterk accent op organisatieontwikkeling.
Uitdaging
Door het vertrek van een van de directeuren (aanvaarden van nieuwe positie elders) komt deze positie vacant. Afgelopen jaren zijn er flinke stappen gezet om de inrichting van processen en serviceniveau te verbeteren. Voor de nieuwe directeur ligt de opgave om, samen met de collega-directeur, deze transitie voort te zetten en te bestendigen. Veel plannen zijn al gemaakt en moeten uitgevoerd worden, om daadwerkelijke verandering tot stand te brengen. Daarnaast zal er slimmer en effectiever gewerkt worden met de inzet van mensen en middelen. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt en het binden en boeien van medewerkers c.q. professionals, vraagt het strategisch HR beleid nog de nodige aandacht. Op dit moment is de positie van de manager HR vacant en wordt op interim-basis vervuld. Van de nieuwe directeur wordt verwacht dat hij/zij een heldere visie heeft op HR en organisatieontwikkeling, in lijn met de ambities en doelstellingen van Pro Persona, en deze tot uitvoering kan brengen.
Het profiel van de collega-directeur is bedrijfsvoerend en financieel en heeft de rol van financieel directeur.
De functie lid directieteam is ingedeeld in FWG-schaal 80 met een maximale toeslag van 10%, wat neerkomt op een all-in bruto jaarsalaris van circa € 145.000. Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ en eventueel aanvullend beleid van Pro Persona.
De directeur die wij zoeken beschikt over:
Competenties
Pro Persona laat zich in deze procedure bijstaan door Michèle Polspoel van Vanderkruijs, partner in executive search. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een korte motivatie (inclusief actueel cv) te sturen aan vdk@vanderkruijs.com. Voor informatie kunnen geïnteresseerden ook bellen met Michèle Polspoel op 020-7267272.
De procedure is gericht op afronding vóór 1 februari 2025. Kandidaten wordt gevraagd rekening te houden met de volgende procedure:
Eerste gespreksronde met selectiecommissie: donderdag 9 januari tussen 12.30-16.00 uur.
Tweede gespreksronde met selectiecommissie: donderdag 16 januari tussen 14.30-17.00 uur.
Afsluitende gespreksronde met adviescommissies: dinsdag 21 januari tussen 13.00-16.00 uur.