Wil jij bijdragen aan de begeleiding van tbs-gestelde patiënten met uiteenlopende problematiek? Wil jij door het werken op verschillende afdelingen, je vakinhoudelijk ontwikkelen en ontdekken waar jouw interesses liggen binnen de forensische zorg? Dan maken wij graag met jou kennis!
Werken bij de Behandelkliniek | Pompestichting, bekijk onderstaand filmpje.
Wat ga je doen?
Als flex forensisch psychiatrisch begeleider begeleid en ondersteun je patiënten die een behandeling ondergaan binnen het tbs-kader. Je maakt onderdeel uit van de invalpool van forensisch psychiatrisch begeleiders. Dit betekent dat geen dag hetzelfde is. Je bent direct in dienst bij de Pompestichting en werkt op verschillende afdelingen waaronder de opname-, behandel- en resocialisatie-afdeling. Zo maak je kennis met problematieken zoals psychotische kwetsbaarheid en persoonlijkheidsstoornissen. Ook krijg je inzicht in de verschillende behandelfases. Daarmee ontwikkel je je niet alleen vakinhoudelijk, maar ontdek je ook waar jouw interesses liggen binnen de forensische psychiatrie. Ook wanneer je al ervaring hebt binnen de forensische psychiatrie, biedt het flex’en je de mogelijkheid feeling te behouden met de verschillende problematieken en behandelfases.
Samen met de vaste collega’s van de afdeling zet je een klimaat neer waarin patiënten kunnen oefenen met alternatief gedrag. Vanuit jouw intrinsieke interesse in de mens achter de patiënt, weet jij verder te kijken dan het delict en de psychische stoornis. In jouw rol draag je bij aan de bescherming van de maatschappij door met alle disciplines te voorkomen dat een patiënt terugvalt in onveilig gedrag. Samen denken jullie in mogelijkheden binnen de gestelde kaders. Op die manier kan de patiënt in fases terugkeren naar de maatschappij.
Benieuwd naar hoe een mogelijke werkdag eruit ziet?
07:55 uur: Je loopt de hekken van de kliniek binnen. Voor je naar de afdeling gaat, loop je langs de achterwacht. Deze geeft jou de nachtoverdracht van de afdeling waar je vandaag werkt. Op de afdeling, start je met collega’s de dag op onder het genot van een kopje koffie. Een aantal collega’s ken je al, en met een aantal maak je kennis. Samen nemen jullie de rapportage en bijzonderheden door.
11:30 uur: Op een andere afdeling heb je geleerd dat een bepaalde bejegening richting een patiënt met bepaalde problematiek goed werkt. Op de afdeling waar je nu werkt zijn patiënten aanwezig met gelijke problematiek en zet je deze bejegening in richting de patiënt. Deze ervaring bespreek je vervolgens met je collega op de afdeling, omdat je merkt dat deze werkwijze bijdraagt aan de kwaliteit van zorg en maatwerk richting de individuele patiënt.
12:25 uur: Lunchtijd! Je gaat in gesprek met patiënten over hun dag. Omdat iedere gedragsverandering van belang kan zijn, observeer je hoe iedereen erbij zit.
14:00 uur: In verband met een zieke collega op een andere afdeling, spring je het laatste deel van je dienst hier in. Hoewel je hier niet alle collega’s kent, weet je door goede afstemming snel te schakelen. Op deze manier maak je het mogelijk dat een patiënt toch op verlof kan gaan.
Onze verdere arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform de CAO GGZ.
Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om te werken bij de Pompestichting?
Neem dan ter oriëntatie eens contact op met:
Nanco Janssen | Teamleider | 06 13 32 55 21 | n.janssen@pompestichting.nl
De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij reageren altijd op je sollicitatie, maar het kan helaas voorkomen dat onze mail op je sollicitatie in je spambox terechtkomt.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs, maar delen in je netwerk wel.