Jouw manier van werken enthousiasmeert, relativeert en draagt bij aan de motivatie van jouw collega’s en de patiënten.
Wat ga je doen?
Als verpleegkundige binnen het Expertisecentrum Depressie in Nijmegen realiseer jij als verpleegkundige, zorgverlenings- en begeleidingsdoelstellingen voor onze patiënten. Je motiveert en stimuleert de patiënt. Ook voer je inzicht gevende, steunende maar ook confronterende gesprekken.
De therapie onderdelen waar patiënten mee te maken krijgen zijn gebaseerd op principes uit de gedragstherapie. Het wordt jouw taak om binnen deze principes het contact met de patiënt voort te zetten. Je gaat zowel participeren in de zorg voor de individuele patiënt als voor therapie onderdelen in groepsverband. Daarbij voer je taken uit die in verband staan tot lopende onderzoeken en krijg je je eigen aandachtsveld voor extra verdieping binnen de verpleegkundige zorg.
Hiernaast is er de mogelijkheid om voor enkele uren binnen Pro Persona Research te werken; Pro persona Research is een afdeling waar we vanuit onze teams nauw samenwerken met onze wetenschappelijke onderzoekers.
Het Expertisecentrum Depressie is een vrijwillige open behandelopname afdeling met een opnamecapaciteit van zestien bedden. We zijn gespecialiseerd op het gebied van consultatie, advisering en behandeling voor patiënten met chronische en/of therapieresistente depressie. Hierdoor krijgen wij te maken met opname aanvragen vanuit het hele land.
Ondanks de ernst van de ziekte moet er sprake zijn van motivatie voor behandeling. We geloven namelijk sterk in het principe van “empowerment”. Dat betekent dat we patiënten aanmoedigen en stimuleren om ook hun eigen kennis over depressie en vaardigheden in te zetten voor de behandeling. Dit met als doel ze op eigen kracht in beweging te brengen en ze te leren anders met de klacht om te gaan.
Een opname duurt gemiddeld gezien ongeveer drie maanden. Wij bieden mensen vanaf 18 jaar met een chronische en therapieresistente depressie een (hoog)specialistische behandeling waarin zowel psychotherapie als biologische behandeling belangrijke pijlers zijn.
Ons team bestaat uit een psychiater, klinisch psycholoog, cognitieve gedragstherapeutische werkers, geestelijk verzorger, vak-therapeuten en verpleegkundigen. Wij zijn een leerafdeling; dat wil zeggen dat wij van elkaar en met elkaar leren om het beter te doen. Wij hechten waarde aan jouw ervaring en expertise en waarderen het wanneer jij proactief een bijdrage levert aan dit leerklimaat. Ontwikkelen doe je samen!
Sinds 2015 hebben we een TOP GGZ erkenning. Dit is een keurmerk voor afdelingen die hebben aangetoond dat ze aan strenge eisen voldoen. Deze eisen gaan over het combineren van specialistische behandelingen met wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. De erkenning TOP GGZ stimuleert ons om voortdurend bezig te zijn met het verbeteren van de kwaliteit van de behandelingen.
Onze overige arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform CAO GGZ.
Neem voor meer informatie contact op met:
Esther Eilert, Zorgmanager | 06 52 69 12 18.